Charles Groenhuijsen geen fan van Trump

Gepubliceerd op: 14-06-2017 om 13:11 uur

Op 23 mei hebben de leden van Exportclub Drenthe zich verzameld bij het Ronostrand in Een.
De bijeenkomst begon met de Algemene Ledenvergadering. De conceptnotulen van deze vergadering vindt u hier Conceptnotulen ALV ECD 23052017.

Aansluitend was het podium voor gastspreker Charles Groenhuijsen.  Sinds 1984 volgt Charles de Amerikaanse presidentsverkiezingen.  De meest bizarre zijn echter wel de laatste verkiezingen geweest tussen Donald Trump en Hilary Clinton. Amerika is door de verkiezing voor Trump als president erg verdeeld. Er zijn grote verschillen in de meningen over hem tussen mannen/vrouwen en blanken/allochtonen.

Tot nu toe is er nog weinig positiefs te zeggen over de daden van Trump. Het Amerikaanse rechtssysteem verhindert een compromis.  Trump heeft het qua marketing geniaal gedaan. De kreet ‘America First’ is geniaal. Hier is niets tegenin te brengen.

De 1e honderd dagen heeft Trump meer gegolfd dan welke van zijn voorgangers. Slechts 37% van de Amerikanen vindt dat Trump goed bezig is. Op dit moment bevindt Trump zich in een lastig pakket door de situatie met Rusland. Het afzetten van een president is echter geen eenvoudige zaak in Amerika.

Vanuit de zaal wordt de vraag gesteld of Charles toch niet iets positiefs kan zeggen over Trump. Dit blijkt echter lastiger dan gedacht. Hij sluit af met de opmerking dat het presidentschap van Trump gekker is dan van te voren verwacht.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een barbecue buffet. De foto’s zijn toegevoegd aan het fotoalbum.

Het jaarverslag is op te vragen bij het secretariaat.