David Toering – Talentplatvorm

“Een mooi online en offline platform waar mensen elkaar treffen en leren kennen”

David Toering Talentplatvorm

Naam bedrijf:  Talentplatvorm

Contactpersoon:  David Toering

Vestigingsplaats: Drachten

Bedrijfsactiviteit: Executive Search, Werving & Selectie, Headhunting voor vacatures in de hogere techniek en management. Talentplatvorm vindt & verbindt persoonlijkheden met passende bedrijfsculturen in Noord-Nederland!

Website https://www.talentplatvorm.nl/

Hoe lang bestaat jullie bedrijf al? Als recruiter doe ik dit werk nu 15 jaar, waarvan vijf jaar onder mijn bedrijf Talentplatvorm.

Hoeveel werknemers zijn er werkzaam? Wij zijn een PlatVorm met een V en staan voor platte organisaties met weinig lagen, korte lijnen en snel, adequaat schakelen. Talentplatvorm is een projectenorganisatie die samenwerkt met businesspartners, ambassadeurs en specialisten.

Wat is de internationale insteek? Onze opdrachtgevers zijn internationaal opererende bedrijven. Bovendien zoeken wij onze hoog opgeleide technici en leidinggevenden ook over de grens.

Hoe lang zijn jullie al Internationaal actief? 15 jaar geleden sprak ik al bedrijven en sollicitanten uit andere landen.

Naar hoeveel landen wordt er geëxporteerd? Indirect wereldwijd. Onze directe klanten zijn technische bedrijven die wereldwijd exporteren. Voor een structurele invulling plaatsen wij rechtstreeks bij deze bedrijven de juiste technische talenten.

Wat zijn hiervan de belangrijkste?  Duitsland, Engeland, Amerika maar ook Azie.

Wat zijn de valkuilen/belemmeringen waar jullie telkens tegen aan lopen? Onze grootste valkuilen en barrières zijn in ons vakgebied de krapte en schaarste op de technische arbeidsmarkt. Daarnaast hoor ik van onze klanten ook de taal & cultuur (gewoontes bij het zakendoen).

Wat is voor jullie de aanleiding geweest om lid te worden van de exportclub?

Mijn moeder Afien Toering is 30 jaar geleden gestart met het geven van Europese taaltrainingen onder DC Taleninstituut. Zij is al een aantal jaren lid van de Friese Exportclub aangezien er vanuit exporterende bedrijven veel behoefte is aan het verbeteren van de taal. Zij heeft mij geïntroduceerd en nu blijkt dat haar opdrachtgevers tevens die van Talentplatvorm zijn. Taal en techniek hebben elkaar nodig. Een mooie kruisbestuiving.

Waarom moeten bedrijven lid worden van de exportclub?

Een mooi online en offline platform waar mensen elkaar treffen en leren kennen. Een plek om ervaringen te delen, te helpen en nog beter te worden.

Wat heeft het lidmaatschap jullie tot nu toe gebracht? Waar lopen andere bedrijven tegenaan? Vaak is dat toch de taal of het niet kunnen vinden van juiste technische mensen. Hierin kunnen wij helpen.

Met welke leden zou je eventueel in gesprek willen? Innovatieve bedrijven die actief zijn in de techniek die willen sparren over het aannemen van technisch talenten. Van Engineer tot Directie en alles wat hier tussen ligt.

Wie zou zich nog meer moeten voorstellen op deze manier?

DC Taleninstituut. Een aantal bedrijven en leden van de Exportclub heeft een paar jaar geleden gebruik gemaakt van een speciale leden voucher. Hiervoor hebben ze een taaltraining Duits gevolgd bij Afien Toering. Misschien een goed idee om iets dergelijks te herhalen tevens voor andere talen.

Hebben jullie nog tips voor de overige leden?  Kijk vooruit en durf risico’s te nemen. Veel bedrijven wachten tot een bepaalde opdracht binnen is, voordat ze denken aan nieuw personeel. Enigszins te begrijpen, maar als je dan hals over kopen mensen moet vinden dan krijg je niet de beste. Deze zijn immers elders aan het werk met een vaste baan. Maak eens een vrijblijvende afspraak met mij om discreet te kijken wat je écht nodig hebt.

Talentplatvorm Introductie website Friese exportclub