Economische missie naar Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg

Gepubliceerd op: 22-03-2019 om 09:44 uur

Economische missie met ministers Van Nieuwenhuizen (I&W) en Van Engelshoven (OCW) naar Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg
19 t/m 23 mei 2019

Wilt u zakendoen in Duitsland, bestaande contacten uitbreiden of een innovatiesamenwerking starten? Ga dan van 19 tot en met 23 mei mee naar Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg, met de economische missie op het gebied van scheeps- en jachtbouw en de creatieve industrie.

Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, leidt het deel dat gericht is op de scheeps- en jachtbouw. Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, leidt het deel dat in het teken staat van de creatieve industrie.

De missie loopt parallel aan het werkbezoek dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen aan de deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg van 20 tot en met 22 mei. Zij zullen aanwezig zijn bij enkele programmaonderdelen van de missie.

Voor wie?
Deelname aan deze missie staat open voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van:

  • Scheeps- en jachtbouw (19 t/m 23 mei)
  • Creatieve industrie (20 t/m 22 mei)

Scheeps- en jachtbouw
De maritieme sector geldt als één van de belangrijkste sectoren in Noord-Duitsland en staat internationaal bekend als moderne en gespecialiseerde hightechindustrie.

Deelname aan de missie geeft u de mogelijkheid om in contact te komen met deze zeer kennisintensieve industrie en de opties voor samenwerking op handels- en/of innovatieterrein te verkennen.

Creatieve industrie
In de deelstaat Brandenburg bevindt zich de grootste en oudste media hotspot van Europa. De studio’s in Potsdam-Babelsberg staan synoniem voor media-innovatie en creativiteit.

Deelname aan de missie en het netwerkevenement opent een nieuw perspectief op de toepassing van immersieve mediatechnologieën, toont praktische gebruiksmogelijkheden en maakt visionaire ideeën tastbaar.

Aanmelden: Sluitingsdatum is vrijdag 29 maart.

Wij vinden het belangrijk dat de bedrijven en kennisinstellingen die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan deze missie.

Kosten: Scheeps- en jachtbouw
Deelname kost € 950 per organisatie (maximaal 1 deelnemer per organisatie).
Voor de sector scheeps- en jachtbouw geldt een beperkte capaciteit. Als het maximum aantal deelnemers is bereikt, sluit de aanmeldtermijn mogelijk eerder.
Reis-en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Bij de hotels zijn prijsafspraken gemaakt waar u na inschrijving gebruik van kunt maken.Creatieve sector
Deelname kost € 450 per organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 450 per extra deelnemer. Let op: iedere deelnemer moet zich apart aanmelden.
Reis-en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd om een reisarrangement samen te stellen.
Contact: Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:
Marianne van Male, projectleider economische missies
E: marianne.vanmale@rvo.nl

Klik hier voor meer informatie.