Meteen naar de inhoud

Lunch & Learn Douanezaken en Oorsprongsbepaling

Lunch & Learn Douanezaken en Oorsprongsbepaling

Lunch & Learn Douanezaken en Oorsprongsbepaling

door
76 76 mensen hebben dit evenement bekeken.

De populaire lunchsessie Lunch & Learn mag niet ontbreken in het programma. Deze keer nemen we u in samenwerking met Customs Knowledge mee in de wereld van de douane zaken en het bepalen van de oorsprong van uw producten.

Exporteren betekent – naast goede contracten met de afnemers – ook een correcte uitvoeraangifte (laten) doen. In die douaneaangifte moet worden aangegeven wat voor goederen het betreft. Bovendien zijn sommige transacties alleen mogelijk met een vergunning. Zo mogen bijvoorbeeld dual use producten soms niet of alleen met een vergunning worden uitgevoerd naar bepaalde landen. Uitvoer van dergelijke producten in strijd met de bepalingen is strafbaar en kan leiden tot ongewenste situaties als strafvervolging en ‘naming and shaming’. In de lunch & learn van Customs Knowledge geeft Lidwina Hoekstra (advocaat) aan de hand van voorbeelden tips and trucs om compliant te zijn. Ook vertelt zij hoe moet worden gehandeld mocht het onverhoopt misgaan.

Daarna neemt Bart Boersma (eveneens advocaat) de deelnemers mee in de wereld van ‘made in’. Bij de uitvoer van goederen wordt immers vaak gesteld dat producten in de Europese Unie (of in een specifiek land) zijn gemaakt, maar daar zijn natuurlijk wel diverse voorwaarden aan verbonden. Uit de praktijk blijkt dat lang niet alle producten, leveranciers en andere ondernemers dit goed op het netvlies hebben. Terwijl ook hier niet compliant gedrag kan resulteren in strafvervolging en ernstige financiële gevolgen. Het is dan ook maar beter om te weten aan welke voorwaarden moet worden voldaan. 

Aanvullende details

Registratie e-mail of URL - info@exportclubnoord.nl

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar info@exportclubnoord.nl

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

18-10-2023 @ 12:00
 

Einddatum registratie

17-10-2023
 

Locatie

 

Evenement categorie

Share With Friends