De Blockchain in het internationaal zakendoen

Datum:
14-10-2021

Tijd:
10:00-11:00

Beschrijving:

De blockchaintechnologie heeft de afgelopen jaren,  met de opkomst van Bitcoin, Ethereum en ander cryptos, die tussenpartijen overbodig maken een groei doorgemaakt.

een blockchain is een soort database, waarin transacties opgeslagen kunnen worden. Dat kunnen allerlei soorten transacties zijn. In het ene geval gaat het om betalingen met een digitale munt, in het andere om belangrijke gegevens die 2 partijen uitwisselen, zoals contracten, diploma’s of eigendomsbewijzen.

In dit webinar zullen de toepassingen toegelicht worden door Herman Balsters van NorthChain (NC) & Evert van der Wiel van Business Chain Solutions (BCS). Bij NorthChain bouwen ze binnen enkele weken private blockchains voor bedrijven die hun bedrijfsprocessen efficiënter en beheersbaarder willen maken. BCS gebruikt deze techniek en methode van NorthChain door te beginnen met het bestaande bedrijfsprocessen van een organisatie door te lichten. Samen met de opdrachtgever brengen ze het bestaande bedrijfsproces in kaart en kijken ze hoe ze dit kunnen optimaliseren en waar mogelijk automatiseren. Dit uiteindelijke gewenste bedrijfsprocesmodel dient als basis voor het schrijven van specificaties in de door NorthChain ontwikkelde en óók door niet IT-ers te begrijpen OLE-taal. Na validatie door alle betrokken actoren in het proces wordt de OLE-taal aangeboden aan de innovatieve compilertechnologie en wordt de blockchaincode volledig automatisch gegenereerd, in de organisatie geïmplementeerd en in bestaande interne en externe ICT-systemen geïntegreerd. 

Daarnaast zal Cees Homburg van FarmersDirectCoffee een praktijkcase toelichten. FarmersDirectCoffee is opgericht door drie ondernemers die de koffiewereld willen verbeteren. ze produceren de beste koffie op een duurzame manier en met een eerlijke prijs voor de boer én voor de markt. Dat doen ze door het huidige systeem overboord te gooien en de meest innovatieve technieken te gebruiken. Met behulp van data en blockchain helpen ze boeren aan lagere kosten en een betere oogst. Zo staan ze op inclusieve wijze voor een compleet traceerbare en transparante koffieketen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Bookings

Op dit moment kunt u zich niet voor dit evenement registreren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.