The Road2UK – Welke kansen haalt u uit de Brexit?

Datum:
11-10-2018

Tijd:
15:00-19:30

Beschrijving:

De Brexit kan een grote impact hebben voor Nederlandse ondernemers. Het Verenigd Koninkrijk is voor Nederland de tweede exportbestemming qua toegevoegde waarde. Zo exporteerde Nederland in 2015 voor 38 miljard euro naar het Britse koninkrijk. Daar zijn 200.000 banen mee gemoeid. Tot nu toe is het vizier voor de Brexit vanuit Nederland voornamelijk gericht geweest op de problemen die dit kan opleveren en dit is zeker niet onbelangrijk.

Maar zijn er ook kansen voor ondernemers? Daar willen we graag op inzoomen tijdens onze bijeenkomst op donderdag 11 oktober. Koninklijke Metaalunie district Noord, Exportclub Drenthe, Rabobanken Drenthe, Provincie Drenthe en de Kamer van Koophandel hebben de handen ineen geslagen om over dit thema een gezamenlijke bijeenkomst te organiseren.

Sprekers namens de Rabobank, Ester Barendregt en Michiel van Deursen van de Nederlands Britse Kamer van Koophandel nemen u mee in de kansen richting het Vereniging Koninkrijk. Maar ook de praktijk komt aan de orde. Marc Groothuijse van de Kamer van Koophandel gaat daarna interactief aan de slag met de sprekers en ondernemers over de Brexit.

Dit thema is gekoppeld aan een bedrijfsbezoek aan de firma Animo B.V. (producent van professionele koffieautomaten), Dr. A.F. Philipsweg 47 in Assen en levert daarmee een mooi programma op waarbij u wordt geïnformeerd welke kansen de Brexit wellicht voor uw bedrijf kan opleveren.

Programma:
15.00 – 15.15 uur             Ontvangst met koffie en thee en iets lekkers
15.15 – 15.20 uur             Opening door dagvoorzitter Toine Straatman | Van Straat tot Laan
15.20 – 16.00 uur             Rondleiding Animo en bedrijfspresentatie door Reinder Schortinghuis
16.15 – 16.45 uur            ‘Brexit, kans of ………’Ester Barendregt, senior econoom Rabo Research Mondiale Economie
16.45 – 17.15 uur             ‘Kan Nederland profiteren van de Brexit kansen’ door Michiel van Deursen | Directeur Netherlands British Chamber of Commerce
17.15 – 18.00 uur             Interactieve discussie met sprekers en ondernemers onder leiding van Marc Groothuijse.
Uw telefoon is hierbij relevant om mee te kunnen praten
18.00 uur                           Netwerkbuffet met Fish & Chips

Uw aanmelding voor deze bijeenkomst ontvangen wij graag uiterlijk 8 oktober.

Graag tot ziens op 11 oktober bij Animo B.V. in Assen.

Mede namens:

 

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.