Webinar Wet- en regelgeving Duitsland

Datum:
18-05-2022

Tijd:
16:00-17:00

Beschrijving:

In de webinarserie over internationaal zakendoen nemen we je op woensdag 18 mei 2022 mee naar onze grootste en belangrijkste handelspartner: Duitsland! We vertellen je alle ins en outs over wet- en regelgeving in Duitsland.

Waar liggen de kansen? Wat zijn de trends? En waar moet je rekening mee houden als je over de grens succesvol wil zijn? In deze webinar praten deskundigen en een praktijkexpert je bij over zakendoen in Duitsland. Meld je aan voor de webinar.

Programma en sprekers
Alexander Crämer, Paul Hartgers en Michiel Eilander vertellen je over wet- en regelgeving.

Alexander Crämer
Hoewel de Nederlandse en Duitse markt voor grote uitdagingen staan, doen beide landen het economisch gezien erg goed. Na een lastige ontwikkeling binnen de metaalbranche in voorgaande jaren, is de Duitse industrie bezig met een inhaalslag. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers die op zoek zijn naar markuitbreiding of marktoptimalisatie. Maar hoe speel je in op de Duitse markt en hoe ga je om met de wet- en regelgeving? Alexander Crämer, werkzaam bij STRICK Advocaten, deelt zijn kennis hierover.

Paul Hartgers
Paul Hartgers is als technologieadviseur werkzaam bij PKM. PKM is een organisatie voor ondernemers in MKB metaal- en technische bedrijven. De adviseurs bij PKMondersteunen ondernemers met advies, begeleiding en training op verschillende thema’s, zoals belangrijke markteisen, Europese regelgeving en wettelijke normen.
Paul adviseert bedrijven ook over de praktische toepassingen van de CE-markering.

Michiel Eilander
Afsluitend deelt Michiel Eilander zijn ervaringen. Hij is commercieel manager bij Manter BV Emmen en is actief in machinebouw in Duitsland. Manter International BV is een toonaangevende fabrikant van weeg- en verpakkingsmachines voor aardappelen, groenten en fruit.

Aanmelden
De webinar is op woensdag 18 mei 2022 van 16.00 tot en met 17.00 uur. Deelname aan deze webinar is kosteloos. Meld je hier aan voor de webinar ‘Wet- en regelgeving Duitsland’. Na aanmelding ontvang je in de week voorafgaand aan de webinar een link waarmee je toegang krijgt tot het event.

Samenwerkingspartners
We willen jou als ondernemer graag informeren en inspireren over internationaal zakendoen. Daarom slaan de Rabobank, Exportclub Noord, Koninklijke Metaalunie, Ik ben Drents Ondernemer en Kennispoort Regio Zwolle de handen ineen voor deze webinar.

Bookings

Op dit moment kunt u zich niet voor dit evenement registreren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.