Meteen naar de inhoud

Benèl B.V.

Adres: Buitenvaart 1127 A, 7905 SE Hoogeveen

Over:

Benel is in 1990 opgericht als importeur van, en groothandel in, optische- en fotostudio producten. Door de jaren heen is Benel uitgegroeid van een tweemansproject naar een bedrijf met 17 medewerkers. Eigenaar Han Rijk: ‘Vandaag de dag leveren we vanuit onze vestiging in Hoogeveen ruim 5.000 artikelen, verdeeld over 33 merken, uit voorraad aan Nederlandse ondernemers en dealers in 26 Europese landen.

Benel is specialist in foto(studio) artikelen en camera accessoires van onder meer Falcon Eyes, Linkstar, StudioKing, Kenro, Marumi, Matin, Pixel, Tecco, Sevenoak, Boya, Nest, Braun, Miops, Explorer Cases, Saramonic, Orangemonkie, Rolux, Photorobot, ZEP en DNP.

Het huidige assortiment omvat ook optische instrumenten zoals verrekijkers, telescopen, nachtkijkers en microscopen van bekende merken als FLIR, Vortex, Konus, Byomic, Kowa, Luna Optics, Guide, SiOnyx, AGM en Yukon.

Missie en identiteit

Benel wil voor ondernemers een betrouwbare en toegankelijke partner zijn, waarbij gestreefd wordt naar een langdurige handelsrelatie. Snelheid en uit voorraad leveren zijn naast kwaliteit de kernwoorden van Benel, waarbij alle bestellingen en emails per dag afgewerkt worden. Hiervoor investeert Benel continu in onder andere automatisering en logistiek, zonder een scherpe prijs en maatschappelijke betrokkenheid uit het oog te verliezen. Benel hergebruikt dozen en vulmateriaal, factureert digitaal en heeft alle producten voorzien van WEEE- en RoHs milieucertificaten. Ook heeft elk product een EAN-code.

Doelgroep

Benel levert als groothandel zowel online als offline aan wederverkopers en ondernemers. Denk hierbij aan inkooporganisaties, vakfotografen, opticiens en anderen die vakmatig met fotografie of optiek bezig zijn. Daarnaast is het voor particulieren mogelijk om via www.benel.nl te bestellen en de bestelling bij een dealer af te laten leveren. Han Rijk: ‘Door ons grote dealernetwerk is in bijna iedere stad in Nederland wel een dealer waar uw bestelling afgeleverd kan worden. Ook verzorgen we voor veel klanten in binnen- en buitenland dropshipments, waardoor de ondernemer zelf geen voorraad hoeft aan te houden. Alle leveringen komen rechtstreeks uit ons grote 3200 m2 magazijn in Hoogeveen’.

Bestellen als ondernemer

Op www.benel.nl ziet u de producten met de verkoopadviesprijs inclusief btw. Als ondernemer kunt u zich hier registreren. U ontvangt dan automatisch een inlogcode waarmee u uw inkoopprijzen kunt bekijken en tevens kunt bestellen. Wilt u als afleverpunt voor particulieren worden weergegeven op de website van Benel? Geef dit dan aan bij het registreren.

Meer weten?

Bij vragen mag u altijd contact met Benel opnemen. Bel of mail ons gerust.

www.benel.nl

info@benel.nl

T: 0528-234828