Ga naar de inhoud

Customs Knowledge BV

Adres: Amelandlaan 181, 8443 CA Heerenveen

Over:

Wij zijn Customs Knowledge. Wij zijn van ‘afspraak is afspraak’, met een no-nonsense mentaliteit, uitzoeken tot de kern en recht voor z’n raap. Winnen vinden we leuk, maar belangrijker nog vinden we het uiteindelijk resultaat voor onze klanten. Formeel en zakelijk naar buiten, informeel en collegiaal naar binnen. Wij voelen ons betrokken bij onze opdrachtgevers en projecten en leveren onze diensten op een proactieve en pragmatische manier. Kennis vormt het hart van onze organisatie en daarom zetten we in op kennisontwikkeling, kennisdeling en het leveren van kwaliteit. Wij geloven dat wanneer je plezier hebt in wat je doet, dit leidt tot oprechte betrokkenheid, doorzettingsvermogen en verbindingen die blijvend zijn in de samenwerking met elkaar en onze klanten.

Wat we doen

Wij adviseren het bedrijfsleven op het gebied van douane, product- en voedselveiligheid en internationale handel. Ook voeren wij bezwaar- en beroepsprocedures bij de diverse gerechtelijke instanties en wij geven opleidingen, workshops en trainingen. Wij begeleiden bij controles van de Douane, bij het aanvragen van vergunningen of helpen bij het optimaliseren van de douanelogistiek. Ook voor meer informatie over AEO, over de aanvraag van de AEO-status, de monitoring, een externe audit of de AEO-tool bent u bij ons aan het juiste adres!

Ons team

Wij werken met een enthousiast en toegewijd team van professionals. Iedere medewerker binnen Customs Knowledge heeft een specifiek aandachtsgebied. Ons team bestaat uit juristen, advocaten en adviseurs die een jarenlange ervaring hebben opgebouwd binnen de Nederlandse Douane, de advocatuur en het internationale bedrijfsleven. Maar ook medewerkers die we zelf hebben opgeleid en super enthousiast zijn over het douanevak. Daarnaast beschikken we over een professionele staf en ondersteuning om ons en onze cliënten goed van dienst te kunnen zijn. Benieuwd naar wie zich dagelijks inzet voor u? U vindt alle leden van ons team op deze pagina terug.

Hoe het begon tot nu

In 2005 besluit Bart Boersma, toen nog advocaat bij het groot gerenommeerd Rotterdams advocatenkantoor Simmons & Simmons, de stoute schoenen aan te trekken en zijn eigen praktijk te openen. Tegen alle verwachtingen in doet hij dat niet in het voor de hand liggende Rotterdam, maar in het (voor de Randstedeling) ver weg gelegen Friesland. Want naast zijn passie voor zijn werk hebben Bart en zijn vrouw Karen een even grote passie voor weidser wonen en watersport. De twee dromen komen bijeen en zo ziet Customs Knowledge in 2005 het levenslicht. Het duurt niet lang voordat de eerste medewerkers volgen. Het team blijft zich uitbreiden en de ‘zolderkamer’ in Langezwaag wordt al snel te klein. Een kantoorpand in het nabijgelegen Heerenveen wordt aangekocht. Ondertussen groeit Customs Knowledge gestaag door. Niet alleen in Friesland, maar ook elders in het land worden nieuwe medewerkers aangetrokken om voor cliënten en relaties in het midden, westen en zuiden van het land nog beter bereikbaar te zijn. Zo zijn er inmiddels medewerkers in Sittard, Barendrecht, Rotterdam, Ridderkerk en Bergen op Zoom.

Samengevat

Customs Knowledge is uitgegroeid tot een advocatenkantoor en RB-kantoor (Register Belastingadviseurs) dat grote bekendheid heeft in het douanerecht en aanverwante rechtsgebieden. Dat is niet voor niets, want in de tussentijd heeft Customs Knowledge vele honderden bedrijven van advies, opleiding en klinkende resultaten voorzien die voortvloeien uit bezwaar- en beroepsprocedures.