Ga naar de inhoud

Medusa Radiometrics BV

Adres: Skagerrak 26, 9723 JR Groningen

Over:

Medusa Radiometrics, gevestigd in Groningen, is ontstaan vanuit Medusa Explorations. Op haar beurt is Medusa Explorations in 2000 ontstaan ​​als spin-off van het kernfysica laboratorium van de Rijksuniversiteit Groningen met als missie: wetenschappelijke kennis uit de natuurkunde beschikbaar maken voor de geo-wereld. Deze missie is gerealiseerd door het uitvoeren van surveys, het genereren van kaarten en het ontwikkelen van sensoren.

Uiteindelijk zijn uit het doen van onderzoek en het ontwikkelen van meetsystemen in de afgelopen jaren de twee bedrijven ontstaan: Medusa Radiometrics en Medusa Explorations. Waar Medusa Explorations zich focust op het uitvoeren op nationaal niveau van surveys en bodemonderzoek, richt Medusa Radiometrics zich op de ontwikkeling en verkoop van gamma-ray spectrometers op internationaal niveau.

Deze sensoren meten de natuurlijke aanwezige radioactieve straling in de bodem. Deze gemeten radionuclides correleren met bodemeigenschappen , waardoor de samenstelling (de zogenaamde ‘vingerafdruk’) van de bodem in kaart kan worden gebracht. Deze sensoren worden wereldwijd verkocht en worden gebruikt onder drones, in een rugzak, vliegtuig of op een voertuig voor toepassingen in o.a. de mijnbouw en agrarische sector. Ook worden ze gebruikt voor het vaststellen en opsporen van vervuiling. 

Onze klanten bevinden zich wereldwijd en bestaan veelal uit geofysische bedrijven, onderzoeksinstituten en universiteiten. 

Gezien het feit dat Medusa Radiometrics veel aan export doet, was een lidmaatschap van Exportclub Noord een logische stap. 

Wij zijn al een aantal jaren lid en hebben erg veel baat bij de vele events. Het is een krachtig netwerk waar je veel informatie kunt vergaren en dat je helpt om export vraagstukken op te lossen.