Exportise Talent Programme

Gepubliceerd op: 2-12-2020 om 05:54 uur

Vanuit de Hanzehogeschool, Bernoud Jonker, ontvingen wij het verzoek om het project Exportise Talent Programme onder de aandacht te brengen. Bernoud is als docent betrokken de 3-jarige opleiding Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool. Deze 3-jarige opleiding is open voor VWO-studenten. In de opleiding is veel aandacht voor praktijk en wordt er elk lesblok wel een praktijkopdracht georganiseerd. We typeren deze studenten ook weleens als “slimme doeners”.

Een van de praktijkopdrachten die de studenten doen is een exportopdracht. Deze opdracht loopt van februari tot/met april. Bij de uitvoering van de opdracht gaan studententeams van 5 studenten voor een opdrachtgever aan de slag om een exportadvies op maat uit te werken. In deze uitwerking kijken studenten naar de export geschiktheid van een bepaald landen en de meest geschikte vorm om dit te organiseren. Ook is er aandacht voor cultuurverschillen.

De studententeams bestaan uit Nederlandse studenten en buitenlandse studenten, bijvoorbeeld: Duitsland, Frankrijk, Spanje, Finland, Hongarije en meer. Afhankelijk van de exportwens zullen deze buitenlandse studenten in teams ingedeeld worden voor extra expertise. De voertaal is Engels.

Bij de uitvoering van de projecten worden de studenten ondersteund door docenten en door export experts.

Eindproducten die de studenten opleveren zijn:

– Adviespresentatie
– Adviesrapport

Tijdens de uitvoering van het project zijn er 5 geplande contactmomenten:

– Kick-off waarbij opdrachtgever de organisatie en opdracht introduceert
– 1x Q&A + bedrijfsbezoek
– 2x Q&A
– Adviespresentatie

Deelname aan het traject is geheel gratis!

Mocht je verdere vragen hebben dan beantwoord ik deze graag. Ik sluit ik een flyer bij.

Met vriendelijke groet,

Bernoud Jonker
T: 06 – 2030 1010

2020 Flyer Exportise Talent programme – met logos