FB Oranjewoud stapt in het bedrijf Steel Tower Europe Group

Gepubliceerd op: 14-05-2019 om 11:30 uur

FB Oranjewoud Participaties is voor een derde deel eigenaar geworden van de Steel Tower Europe Group (STEG) in Hoogezand, fabrikant van onder meer bouwpakketten voor windmolenmasten.

STEG is in 2017 opgericht door de Groningse ondernemers Herman Roose en Diederik Binnema (voorzitter Exportclub Groningen) met de bedoeling modulair op te bouwen masten voor windmolens te maken, Modulair Steel Towers (MST). Het bouwpakket, dat ter plekke kan worden opgebouwd, is een concept van de Barneveldse windmolenfabrikant Lagerwey die vorig jaar werd overgenomen door de Duitse branchegenoot Enercon.

Die plaatste vorig jaar de voor het beginnende Hoogezandster bedrijf enorme order voor 80, gedurende drie jaar te bouwen masten. Bij STEG werken inmiddels 65 medewerkers.

STEG wil zich nu richten op de export van de MST’s naar onder meer Canada, Zweden en Oostenrijk. “We hebben STEG uit de grond gestampt, maar willen nu verder”, zeggen oprichters Herman Roose en Diederik Binnema. ,,Met de komst van FB Oranjewoud Participaties krijgen we een klankbord en meer structuur in huis. Onmisbaar om te kunnen groeien”.

Volgens directeur Kees Akkerman van FB Oranjewoud staat er met het bedrijf ,,een mooie basis gevormd door goede ondernemers. Voor ons is de werkgelegenheid in de maakindustrie een belangrijke factor. Met de producten van STEG kunnen windmolens gerealiseerd worden op plaatsen waar dit op de traditionele manier lastig zou worden. Mede daarom voorzien wij potentie in dit bedrijf”.

STEG past volgens hem goed bij het participatiefonds. ,,Het innovatieve product en de groeipotentie van de markt voor duurzame energie passen uitstekend binnen de strategie van FB Oranjewoud”, aldus de directeur.

De partijen willen niet zeggen hoe veel geld het participatiefonds in STEG investeert.

STEG is eigenaar van Steel Tower Europe, Staal Service Zuidbroek en Steelcare Hoogezand.