Handelsmissie duurzame landbouw Ivoorkust en deelname SARA

Gepubliceerd op: 23-03-2023 om 16:18 uur

Bent u actief in duurzame landbouw? En bent u benieuwd naar uw marktkansen in Ivoorkust en West-Afrika? Kom dan van 28 september tot en met 3 oktober 2023 mee met onze handelsmissie naar Abidjan in Ivoorkust. Tijdens deze missie neemt u ook deel aan de SARA-beurs (Salon de l’Agriculture et des Resources Animales), de grootste regionale beurs van West-Afrika.

Kansen in Ivoorkust
Ivoorkust heeft met 9% per jaar (pre COVID-19) de op een na snelst groeiende economie in Afrika. De landbouw- en voedingsmiddelenindustrie zijn erg dynamisch, zowel in productie als verwerking. Deze sectoren leveren aan de binnenlandse markt, maar ook aan andere Franstalige landen in de regio wat Ivoorkust tot een belangrijke economische regionale hub maakt. Nederland is de eerste exportbestemming voor Ivoorkust, met cacao als belangrijkste exportproduct. De marktkansen voor duurzame en innovatieve oplossingen in de tuinbouw, cacaoverwerking en pluimvee zijn divers en zullen allen aan bod komen tijdens deze missie.

SARA-beurs 2023
Deze tweejaarlijkse beurs is zowel nationaal als regionaal, de belangrijkste beurs op het gebied van landbouw, veeteelt, visserij, bosbouw, en agrifood. Nederland laat zich via een Nederlands paviljoen op de beurs zien. Bovendien is Nederland dit jaar ereland tijdens de SARA-beurs, wat extra aandacht en zichtbaarheid zal geven aan de Nederlandse delegatie.

Voor wie? Deze missie is interessant voor duurzame en/of innovatieve bedrijven en organisaties uit het Nederlandse ecosysteem.
Deelname en kosten: Deelname aan deze handelsmissie kost € 500 exclusief btw per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per organisatie Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden.
Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening De uiterste inschrijfdatum is 1 juli 2023.

Let op: op deze missie is een Covid-19 clausule van toepassing.

Meer weten: Elena Bindels, Private Sector Development Advisor Ivoorkust, RVO
E: elena.bindels@rvo.nl

Alwin Quispel, Business Development Coach Ivoorkust, RVO
E: alwin.quispel@rvo.nl

Vragen over logistieke en financiële zaken? Neem contact op met:

Wilco Boer, International Project manager bij Export Partner
E: wilco@exportpartner.com

Organisatie: Deze handelsmissie wordt georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Abidjan en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.