IJsland Green Tour

Gepubliceerd op: 12-09-2018 om 07:12 uur

Geothermie netwerkreis

LET OP: AANGEPAST PROGRAMMA EN DATUMWIJZIGING

Het programma en reisschema van de Iceland Green Tour dat gepland stond van 24 – 29 november is ingekort en staat nu gepland voor woensdag 28 november (vertrek vanaf Schiphol) tot en met zaterdag 1 december (ochtendvlucht vanaf Reykjavik naar Schiphol).

Hansa Green Tour organiseert van 28 november – 1 december de Iceland Green Tour, een netwerkreis voor duurzaamheidsprofessionals die willen leren van geothermie initiatieven op IJsland en kennis willen delen met elkaar. Geothermie is in IJsland de belangrijkste bron van duurzame energie en kan ook in Nederland een belangrijke rol gaan spelen in het verduurzamen van onze energiemix. In Nederland staat het gebruik van geothermie nog in de kinderschoenen.

Wat kunnen we leren van succesvolle geothermie projecten in IJsland? Daartoe bezoeken we de Geothermal Energy Exhibition en de Hellisheidi Power Plant, een van de grootste geothermiecentrales ter wereld voor het stadsverwarmingsnet van Reykjavik. Hie bekijken we ook het CarbFix project waar geëxperimenteerd wordt om CO2 uit de buitenlucht te halen, te mineraliseren en vervolgens als gesteente op te slaan in de bodem. Een veelbelovende techniek om CO2 uit de atmosfeer te halen en klimaatverandering tegen te gaan.

Download het voorlopige programma hier: ICELAND GREEN TOUR voorlopig programma 3 daagse reis

Download hier het Inschrijvingsformulier Iceland Green Tour 2018