JC-Electronics ontvangt de Exportparel tijdens bedrijfsbezoek Oldenburger|Fritom

Gepubliceerd op: 31-10-2019 om 14:46 uur

Met circa veertig leden van Exportclub Noord zijn wij op 30 oktober te gast geweest bij Oldenburger|Fritom in Veendam. We werden ontvangen in hun prachtig nieuw pand tegenover de bestaande locatie. Voor de liefhebbers was er de gelegenheid om voorafgaand aan het programma een rondleiding mee te maken door de opslaghal.

Ondertussen arriveerden ook de overige leden zodat we mooi op tijd konden beginnen met het programma.

Marienus van der Laan werd ‘verrast’ door zijn collega, die helaas door autopech verhinderd was, waardoor Marienus de volledige presentatie zelf heeft verzorgd. Dit ging hem echter prima af.
Het nieuwe pand heeft geen gasaansluiting en is door het gebruik van energiezuinige warmtepompen, Ledverlichting en een groot zonnepark op het dak van het oude pand 100% energieneutraal gecertificeerd.

Een wadi (bufferings- en infiltratievoorziening) op het terrein zorgt ervoor dat de afvoer van regenwater naar het openbaar rioolstelsel en watergangen vertraagd wordt afgevoerd. Plaatselijke wateroverlast bij hevige regenval wordt hierdoor geminimaliseerd. Daarnaast wordt een deel van het regenwater opgevangen in een extra watertank met een capaciteit van 10.000 liter. Dit wordt gebruikt voor het spoelen van de toiletten, zodat er geen drinkwater verloren gaat.

Kortom een indrukwekkend verhaal.

Voorafgaand aan de presentatie van Marienus werd JC-Electronics onderscheiden met de Exportparel van Exportclub Noord. Deze prijs is uitgereikt door Pieter Piersma (Drenth Holland – winnaar 2018) aan commercieel directeur,Gerard Katje, van JC-Electronics. De Exportparel wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf in Noord-Nederland dat aantoont een parel te zijn waar zowel de regio als de Exportclub trots op zijn.

Na afloop van de bijeenkomst is dit persbericht de deur uit gegaan vanuit JC-Electronics.

De bijeenkomst werd afgesloten met een stampottenbuffet, aangeboden door Oldenburger|Fritom, waarvoor onze hartelijke dank.

De foto’s zijn toegevoegd aan het fotoalbum.