Nederlands Paviljoen op Hannover Messe 2022

Gepubliceerd op: 3-12-2021 om 10:53 uur

Wilt u de Duitse markt betreden of bent u op zoek naar nieuwe zakenpartners in Duitsland? Blijft u graag in contact met uw klanten? Of wilt u uw netwerk in de High Tech Systems and Materials (HTSM) sector uitbreiden? Neem dan van 25 tot en met 29 april 2022 deel aan het Nederlandse paviljoen op de Hannover Messe in Duitsland.

De Hannover Messe is met 6.500 internationale exposanten de grootste technologische industriebeurs ter wereld. Jaarlijks trekt de beurs meer dan 200.000 bezoekers uit 70 verschillende landen. Als de regelgeving rondom corona het toelaat, vindt de beurs komend jaar weer fysiek plaats. Het motto van de Hannover Messe 2022 is ‘Transforming Industry Together’. Dit jaar staan thema’s als smart industry, digitalisering en de energietransitie centraal.

Nederlands paviljoen

Naast handelspartner, wil Nederland ook technologie- en innovatiepartner zijn van Duitsland. Om deze reden straalt het Nederlandse paviljoen dit jaar uit dat Nederland hét partnerland is met oplossingen voor wereldwijde uitdagingen. Nederland presenteert zich onder het overkoepelde thema ‘Integrating Industries for a Smart Sustainable Future’. De focus ligt op de thema’s Smart Industry, energie, mobiliteit en sleuteltechnologieën.

Door onze gezamenlijke presentatie laten we zien hoe we – door internationaal nauw samen te werken – slimme en duurzame oplossingen kunnen ontwikkelen. Samen met onze strategische partners in Duitsland en binnen Europa zijn we in staat om producten energie-efficiënt te maken, te onderhouden en te recyclen.

Voor wie?

Deelname aan de Hannover Messe is geschikt voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de technologiesector. Als exposant kunt u deelnemen aan het Nederlandse paviljoen in hal 8. Het thema van deze hal is automation, motion and drives. Bij voldoende belangstelling wordt ook een paviljoen ingericht in hal 4. Het thema van hal 4 is engineered parts and solutions.

Inspiratiebijeenkomst Hannover Messe 2022

Wilt u meer weten over zakendoen in Duitsland en deelname aan de Hannover Messe? Op 16 december van 16:00-17:30 uur, organiseren FME, Koninklijke Metaalunie, FIER Automotive en RVO gezamenlijk een online inspiratiebijeenkomst.

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u meer informatie over de beurs en hoe u als exposant kunt deelnemen aan het Nederlandse Paviljoen. U kunt zich aanmelden voor de inspiratiebijeenkomst via de website van FME of via de website van de Koninklijke Metaalunie. Deelname aan de inspiratiebijeenkomst is gratis.

Deelname

De aanmelding voor deelname aan het Nederlandse paviljoen als exposant op de Hannover Messe verloopt via de brancheorganisaties. De uiterste aanmelddatum is 31 januari 2022.

Voor vragen en informatie over deelname aan het paviljoen, kunt u contact opnemen met een van de organisatoren van het Nederlandse Paviljoen:

Cordula van Klink (FME)
E: hannovermesse@fme.nl

Richard Schuitema (Koninklijke Metaalunie)
E: hannovermesse@metaalunie.nl

Edwin Bestebreurtje (FIER Automotive)
E: info@fier.net

Wilt u meer weten over de mogelijkheden rondom deelname aan één of meerdere collectieve netwerkactiviteiten? Neem dan contact op met:

Jim van der Zwan, of Ka Leung (RVO)
E: strategischebeurzen@rvo.nl

Organisatie

Het Nederlandse paviljoen wordt georganiseerd door FME, Koninklijke Metaalunie, FIER Automotive in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ambassade in Berlijn en het consulaat-generaal in München.