Meteen naar de inhoud

Duurzame en innovatieve nieuwbouw Oldenburger|Fritom

Veendam, 29 januari 2024 – Logistiek dienstverlener Oldenburger|Fritom, onderdeel van de Fritom Group, heeft het bouwcontract ondertekend voor een tweede distributiecentrum volgens het hoogste BREEAM-niveau. Het nieuwe distributiecentrum in Veendam zal beschikken over 12.000 palletplaatsen en een volautomatisch opslag- en picksysteem. Bouwgroep Noord uit Drachten en Hardeman uit Veenendaal gaan de duurzame en innovatieve nieuwbouw dit jaar realiseren.

Toenemende vraag

De aanleiding voor de nieuwbouw is de toenemende vraag naar de logistieke oplossingen van Oldenburger|Fritom. CEO René Dale zegt dat naast inbound en outbound activiteiten ook de vraag naar zogeheten value added services is toegenomen. Dit zijn services waarmee de Veendammer dienstverlener waarde toevoegt aan de logistieke keten van klantrelaties. Denk bijvoorbeeld aan verpakkingen op maat, assemblage, kwaliteitscontroles en hygiëne inspecties. De focus ligt hierbij op kwaliteit, duurzaamheid en innovatie, de punten waarmee Oldenburger|Fritom zich onderscheidt in de markt.

Hoogste BREEAM-niveau

Dit is ook de reden waarom opnieuw voor nieuwbouw volgens het hoogste BREEAM-niveau is gekozen: 5-sterren BREEAM Outstanding. BREEAM is wereldwijd de meest toegepaste beoordelingsmethode voor duurzame gebouwen. Het bestaande BREEAM Outstanding distributiecentrum van Oldenburger|Fritom in Veendam ontving bij de oplevering in 2019 een scoringspercentage van 97,27%. Tot op heden is dit de hoogste BREEAM-score die is toegekend aan een distributiecentrum in Noord-Nederland.