Meteen naar de inhoud

INDIVIDUELE CONSULTGESPREKKEN SAUDI-ARABIË

Vision 2030 centraal in de consultgesprekken over Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië is een land in het Midden-Oosten dat 36.947.025 inwoners in 2023 telt. Het is het grootste land van de Arabische wereld en het enige land dat helemaal uit een schiereiland bestaat. De hoofdstad van Saoedi-Arabië is Riyad, en de officiële taal is Arabisch. De economie van Saoedi-Arabië is gebaseerd op olie- en gaswinning. Het land is een van de grootste producenten van olie ter wereld en is een belangrijke speler in de wereldwijde energie-industrie. Saoedi-Arabië is ook bekend om zijn rijke culturele erfgoed en religieuze belangrijkheid als het thuisland van de heilige steden Mekka en Medina.

Saoedi-Arabië heeft een grote ambitie, wil moderniseren en veel meer diversifiëren. Daarvoor is een ambitieus masterplan opgestart: Vision 2030. Saoedi-Arabië streeft naar excellence op een groot aantal gebieden. Daarvoor moet kennis en producten worden aangetrokken. Ook voor Noord-Nederlandse bedrijven biedt dit kansen.

Onze partner LD Export, gevestigd in het Midden-Oosten kent de ambities van de Saudi en weet waar de mogelijkheden liggen en hoe je de markt kunt betreden.

CONSULTGESPREK

Op vrijdag 28 juli organiseert WTC Leeuwarden samen met partner LD Export individuele kosteloze consultgesprekken voor bedrijven die interesse hebben om zaken te doen in het Saoedi-Arabië of hun activiteiten in de regio willen uitbreiden. De gesprekken duren 45 minuten per organisatie.

Het consult biedt u de kans om meer te weten te komen over het Saoedi-Arabië. Tijdens de sessie kunnen vragen over kansen, ontwikkelingen en mogelijkheden voor uw organisatie worden gedeeld.

Wat zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden? Hoe bouw je een relatie op met een potentiele zakenpartner? Welke kosten komen er kijken bij het opzetten van je business in de regio? Lever na aanmelding een specifieke vraag/case aan en de experts gaan er mee aan de slag. Het consult zal plaatsvinden met experts van onze partner LD Export.

LD Export is een in Luxemburg gevestigd bedrijf en haar dynamische team heeft 15 jaar ervaring met de ondersteuning van Europese SME’s uit verschillende sectoren. Het doel van LD Export is om de ideale agent/distributeur/partner te vinden in een van hun kennismarkten. LDE is gericht op de ontwikkeling van Europese bedrijven in de GCC landen: Qatar, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Oman en Koeweit.

Wil je gebruik maken van het vrijblijvend consult? 

Een afspraak maken kan door een mail te sturen naar: wtc@wtcl.nl of telefonisch via +31 (0)58 294 1610

WAT VOOR KANSEN BIEDT
SAOEDI-ARABIË ÚW BEDRIJF?

Saoedi-Arabië biedt verschillende zakelijke kansen op verschillende gebieden, waaronder:

Olie en gas: Saoedi-Arabië heeft ‘s werelds grootste olievoorraden en is een van de grootste olieproducenten ter wereld. Er zijn dus veel mogelijkheden voor bedrijven die betrokken zijn bij de olie- en gassector.

Bouw en infrastructuur: Saoedi-Arabië is bezig met grootschalige infrastructuurprojecten, waaronder de bouw van steden en wegen, de ontwikkeling van toeristische attracties en de modernisering van de luchthavens en havens. Dit biedt kansen voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in de bouw en infrastructuur.

Detail handel en consumptiegoederen: De bevolking van Saoedi-Arabië is jong en groeit snel, wat betekent dat er een grote vraag is naar consumentengoederen en detailhandel. Er zijn veel mogelijkheden voor bedrijven die actief zijn in de detailhandel, e-commerce, fast food en andere consumenten gerelateerde sectoren.

Hernieuwbare energie: Saoedi-Arabië heeft zich gecommitteerd aan het vergroten van het aandeel van hernieuwbare energie in zijn energiemix. Dit biedt kansen voor bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van zonne-energie, windenergie en andere hernieuwbare energiebronnen.

Gezondheidszorg: De gezondheidszorgsector in Saoedi-Arabië groeit snel en er is behoefte aan verbetering en modernisering van de gezondheidszorginfrastructuur. Dit biedt kansen voor bedrijven hier uit Nederland. 

Nu tóch geïnteresseerd na het lezen van deze mooie kansen die de snel ontwikkelende markt van Saoedi-Arabië te bieden heeft?

Een afspraak maken kan door een mail te sturen naar: wtc@wtcl.nl of telefonisch via +31 (0)58 294 1610