Ga naar de inhoud

Overwin de bergen en ga zakendoen in Zwitsterland

Zakendoen in Zwitserland staat meer en meer op de radar van ondernemers. Reden om enkele van uw ondernemersvragen te beantwoorden, zoals: welke kansen liggen er in Zwitserland? Hoe kan ik me voorbereiden op zakendoen met dit land? Wat zijn de cultuurverschillen? Wij helpen u op weg met 9 tips om van uw export naar Zwitserland een succes te maken.

Zwitserland: Nederlanders gaan er graag op vakantie. Maar als het om zakendoen gaat, zijn we soms nog aftastend. Als Zwitserse bergen doemen de obstakels op: het is geen EU-land; btw-regels wijken af; ze spreken er 4 talen; er zijn 26 kantons met veel zelfstandigheid… Zakendoen in een bekendere markt als Duitsland of Frankrijk lijkt misschien eenvoudiger.

Toch ligt er na het beklimmen van deze obstakels een land te wachten dat Nederlandse ondernemers goed ligt. Zakendoen met Zwitserland is niet moeilijker dan zakendoen met een ander land buiten de EU. Sterker nog: de Zwitserse en Nederlandse zakencultuur hebben veel gemeen, en samenwerking levert vaak vruchtbare resultaten op.

Hulpje bij het beklimmen zijn onderstaande 9 tips voor (duurzaam) zakendoen in Zwitserland. De hieronder genoemde Zwitserland-experts slaan de handen ineen om u te helpen bij het grijpen van de kansen voor uw product of dienst.

Anita van Rozen en Saskia Harthoorn: medewerkers van de economische afdeling van de ambassade in Bern. Zij beantwoorden vragen van Nederlandse ondernemers en informeren via RVO-kansenseminars, events en marktrapporten over kansen op de Zwitserse markt.

Vanessa van der Riet en Nella de Jong: adviseurs Internationaal Ondernemen Zwitserland bij RVO. Zij beantwoorden praktische vragen van ondernemers over zakendoen in Zwitserland.

Philippe Evers: Business Development Coach Zwitserland bij RVO. Hij organiseert events over zakendoen in Zwitserland en brengt samen met de ambassade kansen in kaart voor Nederlandse ondernemers.

Klik hier voor meer informatie.