Oldenburger|Fritom neemt BREEAM Outstanding DC in gebruik

Gepubliceerd op: 29-05-2019 om 13:45 uur

Persbericht van Oldenburger|Fritom

Afgelopen week is ons nieuwe distributiecentrum aan De Zwaaikom 9 in Veendam opgeleverd. Aannemer Remco Ruimtebouw heeft de nieuwbouw volgens BREEAM Outstanding binnen een jaar weten te realiseren. Oldenburger|Fritom is hierdoor de eerste logistieke dienstverlener in Noord-Nederland met een distributiecentrum volgens het hoogste niveau van dit internationaal erkende duurzaamheidskeurmerk.

BREEAM Nieuwbouw
Het BREEAM-certificaat is gebaseerd op een onafhankelijke beoordelingsmethode, waarbij de uiteindelijke score wordt gekwalificeerd met 1 ster (Pass) tot 5 sterren (Outstanding). Oldenburger|Fritom heeft voor het hoogst haalbare niveau gekozen.

Ons nieuwe distributiecentrum heeft daarom geen gasaansluiting, maar wel een all-electric warmtepomp en een geavanceerd luchtklimaatsysteem. Ook is onze nieuwbouw uitgerust met duurzame ledverlichting. Voor optimale afvalverwerking is er op het terrein een circulaire milieustraat ingericht en is er specifieke beplanting geplaatst om de ecologische waarde te vergroten. De lokale natuurwaarden worden eveneens versterkt door het geplaatste insectenhotel, diverse nestkasten, een kruidenrijk mengsel en klimop voor nestmogelijkheden van vogels.

Hoewel onze warehousing activiteiten eerst semiautomatisch ingevuld zullen worden, zijn de nodige voorbereidingen getroffen om in de toekomst volautomatische logistieke oplossingen te kunnen bieden. Met een hoogte van 15 meter wordt in ons nieuwe distributiecentrum ruimte geboden aan meer dan 15.000 palletplaatsen en 6 loadingdocks. Daarnaast zijn er crossdock faciliteiten aanwezig, een logistiek trainingscentrum en diverse kantoorruimtes.

BREEAM In-Use
Naast nieuwbouw, wordt het BREEAM-certificaat ook uitgegeven aan bestaande gebouwen. Met BREEAM In-Use wordt de duurzaamheidsprestatie van deze gebouwen gemonitord en beoordeeld. Oldenburger|Fritom heeft ook haar bestaande distributiecentrum in Veendam geheel volgens BREEAM-maatstaven gerenoveerd. Ons distributiecentrum aan De Zwaaikom 24 is volledig aangepast volgens de BREEAM-score Excellent (4 sterren).

Oldenburger|Fritom wil haar klantrelaties de beste logistieke oplossingen bieden. Nu en in de toekomst. Juist daarom hebben wij de nieuwbouw en ons bestaande distributiecentrum in Veendam volgens de meest duurzame en innovatieve BREEAM-maatstaven gebouwd en gerenoveerd. De officiële opening van het duurzaamste distributiecentrum van Noord-Nederland zal in september plaatsvinden.

Met vriendelijke groet,

René Dale
Algemeen directeur

Persbericht Oldenburger Fritom