Rijksoverheid lanceert Q&A coronavirus voor ondernemers

Gepubliceerd op: 12-03-2020 om 08:25 uur

Het coronavirus (COVID-19) heeft ook effect op ondernemers die internationaal zakendoen. Vraagt u zich af of de uitbraak van het coronavirus gevolgen heeft voor uw bedrijf, dan kunt u terecht op Rijksoverheid.nl.

Doet u zaken met een land waar het coronavirus heerst en heeft u vragen, bekijk dan de speciale coronaviruspagina op Rijksoverheid.nl. Daar vindt u een verzameling van vragen en antwoorden over verschillende onderwerpen rond het virus.

Bij besmetting bedrijf sluiten?

Nieuw op Rijksoverheid.nl zijn de veelgestelde vragen over het coronavirus voor ondernemers. Die geven u onder andere antwoord op coronavragen als:

  • Moet ik mijn personeel vertellen dat ze voorzorgsmaatregelen moeten nemen?
  • Komen er strengere douaneprocedures?
  • Wie bepaalt of ik bij besmetting mijn bedrijf moet sluiten?

Voor specifieke vragen over uw rol als werkgever kunt u de veelgestelde vragen over het coronavirus voor werkgevers en werknemers bekijken.

Meer informatie?

Kunt u het antwoord op uw vraag over het coronavirus niet vinden op Rijksoverheid.nl, bel dan 0800 1351 (bereikbaar tussen 08:00 en 20:00 uur).

Gaat uw vraag over zakendoen in een bepaald land waar het virus is uitgebroken, neem dan contact op met RVO via klantcontact@rvo.nl of telefonisch via 088 042 42 42 (kies optie 3 en daarna 1).