Smart Cities missie New York

Gepubliceerd op: 22-03-2019 om 09:55 uur

nt u actief op het gebied van Smart Cities binnen de thema’s stedelijke mobiliteit, resilience en circulaire economie? En zoekt u uitbreiding naar of zakelijke kansen in de regio New York of de Verenigde Staten? Ga dan mee met de innovatiemissie naar New York!

Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren vertegenwoordigt op een aantal momenten in New York de Nederlandse Smart Cities inzet. Zakelijk missieleider is Henk de Jong (general manager PBLQ).

Smart Cities tracks
Smart Cities missies bieden een platform waar – rondom concrete stedelijke uitdagingen – proposities worden gepresenteerd/aangescherpt die leiden tot internationale innovatie en handel. Wij willen met de missie uw aanbod en ambities zo concreet mogelijk presenteren door nadrukkelijk de verbinding te zoeken met de uitdagingen van de steden aan de Amerikaanse oostkust:

  • duurzame stedelijke ontwikkeling
  • mitigatie en adaptatie
  • verbeteren van mobiliteit
  • tegengaan van een groeiende inkomenskloof
  • verder werken aan veiligheid en bereikbaarheid

Hiervoor hebben wij Smart Cities in 3 thema’s (tracks) verdeeld:

  • Circular Economy – mogelijk gemaakt door Amsterdam Trade & Innovate
  • Resilience (klimaat, water en energie) – mogelijk gemaakt door Rotterdam Partners
  • Smart & Green Urban Mobility – mogelijk gemaakt door Brainport Eindhoven

In alle tracks komen overkoepelende thema’s als civil engagement, cybersecurity en big data aan de orde.

Programma
Van 13 t/m 15 mei is Nederland aanwezig op de internationale Smart Cities New York conferentie met een nationale booth. Naast de conferentie is er de mogelijkheid om pitches te geven. Ook zijn er – specifiek voor de Nederlandse delegatie – relevante side events zoals workshops, matchmakingsessies, ronde-tafel-bijeenkomsten en een European Tech Night. Ten slotte wordt voor start- en scale-ups een uitgebreid bootcamp programma georganiseerd.

Aanmelden: Aanmelden is mogelijk tot 30 maart 2019. Wij selecteren aanmeldingen op basis van de benodigde aansluiting met de thema’s Circulaire Economie, Resilience en Smart & Green Urban Mobility.
Kosten: De kosten voor deelname aan de innovatiemissie zijn € 500 excl. btw. Kosten voor een tweede deelnemer van dezelfde organisatie bedraagt € 250 excl. btw. Hieronder vallen de toegangskosten tot de Smart Cities NYC ’19 Conferentie en Expo, diverse side events en toegang tot de Networkapp. Kosten zoals vluchten, overnachtingen en vervoer zijn voor eigen rekening.
Contact: Als u vragen heeft over de Smart Cities missie, neem dan contact op met innovatiemissies@rvo.nl

Klik hier voor meer informatie.