Terugblik bijeenkomst Alwin Ebbens Handelskwekerij

Gepubliceerd op: 16-10-2018 om 21:37 uur

Je hebt een hal, je hebt een ondernemer en je hebt een mooi aantal toehoorders. Zo zou Alwin Ebbens een bijeenkomst bij hem kunnen omschrijven. Deze Groningse nuchterheid typeert het bedrijf Alwin Ebbens Handelskwekerij in Noordbroek.

Op 9 oktober was Exportclub Groningen te gast bij deze ondernemer. Alwin gaf in het voorgesprek al aan dat het voor hem allemaal gesneden koek en zeer vanzelfsprekend is hoe zijn zaak wordt gerund.
Voor de gasten bleek dit toch wel een zeer interessant bedrijf te zijn. Er werden veel vragen gesteld en het werd indrukwekkender gevonden dan Alwin misschien wel had gedacht.

Naast de bedrijfspresentatie en rondleiding waren er nog twee andere presentaties.
Matthijs Plijnaars van Enterprise Europe Network (EEN) gaf uitleg wat zijn organisatie kan betekenen voor de ondernemers in Noord-Nederland. Het EEN Netwerk is een wereldwijd opererende organisatie waarbij ondernemers met elkaar in contact kunnen worden gebracht. De presentatie van Matthijs is als download onderaan deze pagina geplaatst en geeft meer informatie over dit project.

Vervolgens nam Rikus Stuut het woord om ons te informeren over de ‘nieuwe’ weg die de Kamer van Koophandel onlangs is ingeslagen. Er is een schat aan informatie beschikbaar voor ondernemers die internationaal zaken doen. De presentatie van Rikus, die ook als download onderaan beschikbaar is, bevat een aantal links naar de betreffende pagina’s. Zeer nuttige informatie om eens rustig door te nemen.

Ook deze bijeenkomst werd afgesloten met een netwerkbuffet.

De foto’s van deze middag/avond zijn toegevoegd aan het fotoalbum.

presentatie EEN exportclub dd. 9 okt 2018

KVK PP ECG 0910