Terugblik eerste Foyersessie

Gepubliceerd op: 24-05-2023 om 18:25 uur

Op dinsdagmiddag 23 mei begon de zon ineens weer te schijnen en zo hadden we een zonovergoten start van onze eerste Foyersessie. Althans een opmaat naar de Foyersessie. Na het verzamelen op de parkeerplaats begonnen de deelnemers aan de wandeltocht naar Borg Nienoord. Tijdens deze wandeling werd er gezocht naar A4-tjes met een letter erop. Deze letters vormden uiteindelijk de zin WELKOM BIJ ONZE EERSTE FOYERSESSIE. We werden ontvangen met een welkomstdrankje in de borg.

Mercedes opende de bijeenkomst en loodste ons vakkundig door de Algemene Ledenvergadering waarna Martin en Jan Jacob het stokje overnamen. Het enthousiasme over de Foyersessie, wat deze beide mannen uitdroegen, was aanstekelijk. Deze middag/avond was een opmaat naar de Foyersessie met een duidelijke uitleg over hoe dit door het bestuur wordt gezien.
Het bestuur heeft de afgelopen periode niet stil gezeten en is ook behoorlijk actief geweest met het werven van nieuwe leden. Dit heeft geresulteerd in een subsidie bijdrage van € 3.500,- van de stichting SOB (Stichting Ondernemers Belangen). Een aantal van deze nieuwe leden was aanwezig en kreeg even kort de gelegenheid om zich te presenteren. Tot slot presenteerde Jan Jacob het programma voor de rest van dit jaar. We hebben nog een mooi vol programma voor de boeg.

En toen was het tijd om een drankje te halen en ons te installeren voor de presentatie van Arno Folkerts. Vanaf het begin dat Arno aan het woord was nam hij de zaal mee in een humoristische presentatie met duidelijke statements, leuke filmpjes/afbeeldingen en zang. Dat hier iets van is blijven hangen bij de deelnemers bleek wel uit de app groep waarin werd opgemerkt dat iemand aan de andere kant van het bed was gaan slapen. Een van de opmerkingen van Arno om de sleur in je leven te doorbreken.

Bij een Foyersessie besteden we ook wat extra aandacht aan het buffet. Dit is de medewerkers van Borg Nienoord goed gelukt. De deelnemers bleven nog lang zitten napraten wat altijd een goed teken is.

De foto’s zijn toegevoegd aan het fotoalbum.