Virtuele handelsmissie Golfregio – Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Qatar

Gepubliceerd op: 16-12-2020 om 14:31 uur

Heeft u innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de sectoren water, energie, voedsel of gezondheid? En wilt u zakendoen en contacten op- of uitbouwen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Oman en Qatar? Neem dan van 15 tot en met 26 februari 2021 deel aan deze virtuele handelsmissie met Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW, is zakelijk missieleider.

Deze missie is volledig digitaal. U hoeft dus niet te reizen, maar kunt in 1 keer deze 3 landen virtueel bezoeken.

Voor wie?

Deelname kan interessant zijn voor bedrijven en kennisinstellingen uit Nederland en de Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied. Het gaat om organisaties die actief zijn in de volgende sectoren:

Water

De focus van de missie ligt op:

 • watermanagement
 • drinkwatertechnologie
 • afvalwatertechnologie

Energie

De focus van de missie ligt op:

 • hernieuwbare energie, met name zonne-energie en waterstof
 • schone energietechnologieën
 • offshore energie en de energietransitie

Voedsel

De focus van de missie ligt op:

 • agri & food
 • tuinbouw & uitgangsmaterialen

Gezondheid

De focus van de missie ligt op:

 • e-health

De missie richt zich op bedrijven en kennisinstellingen die:

 • een beeld willen krijgen van de kansen en mogelijkheden in de VAE, Oman en Qatar;
 • een netwerk in deze landen willen opbouwen of hun netwerk willen vergroten;
 • hun expertise willen delen om samen met partners in de regio een bijdrage te leveren aan de aanpak van de uitdagingen in de genoemde 3 landen.

Kansen

In de VAE, Oman en Qatar zijn grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van water, energie, voedsel en gezondheid. De landen zijn erg gemotiveerd om deze uitdagingen aan te pakken. De COVID-19-crisis maakt de noodzaak voor oplossingen nog groter. Daarom hebben de 3 landen ervoor gekozen om de komende jaren miljarden te investeren in:

 • watertechnologieën
 • duurzame energie
 • voedselzekerheid
 • digitale gezondheidszorg (e-health)

Nederlandse innovatieve diensten, producten en kennis helpen daarbij. Niet voor niets richt het Nederlandse beleid in de Golf al enkele jaren succesvol op de thema’s water, energie en voedsel, en de verbinding daartussen.

EXPO Dubai 2021

Deze virtuele handelsmissie is ook de ideale opstap voor deelname aan de EXPO Dubai 2021. Vanaf oktober 2021 neemt Nederland deel aan de EXPO Dubai: de eerste wereldtentoonstelling in de Golfregio. 6 Maanden lang presenteert ons land zich in deze dynamische regio onder het motto ‘Uniting water, energy and food’.

Deelname aan deze expo biedt Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen verschillende mogelijkheden om hun netwerk met de landen in de Golfregio te versterken. Ook vergroot het hun zakelijke kansen.

Programma virtuele missie

Het programma van deze missie bevat in ieder geval de volgende onderdelen:

 • een gezamenlijke startbijeenkomst;
 • kick-offsessie per sector;
 • webinars over interessante ontwikkelingen en projecten in de landen;
 • afspraken met lokale bedrijven en kennisinstellingen (op eigen initiatief via het online B2match-platform);
 • online georganiseerde matchmaking op maat, op basis van uw bedrijfsprofiel (hiervoor geldt een meerprijs).

Overheidsfunctionarissen uit de betreffende landen sluiten aan bij enkele onderdelen van het programma.

Matchmaking

Elke deelnemer kan op eigen initiatief matchmakingafspraken inplannen via het online B2match-platform. Deelname aan deze ‘vrije matchmaking’ is bij de deelnemersprijs inbegrepen.
Aanvullend op de vrije matchmaking, kunt u tegen bijbetaling ook georganiseerde matchmaking op maat aanvragen. Hierbij maakt een professionele matchmaker voor u +/-5 gerichte matchmakingafspraken per land. Dit gebeurt op basis van uw bedrijfsprofiel en uw specifieke behoeften. Deze vorm van matchmaking wordt per organisatie aangeboden, dus niet per individuele deelnemer.

Kosten

Deelname kost € 250 per Nederlandse organisatie (maximaal 2 deelnemers, deze prijs geldt ook bij 1 deelnemer). Dit is inclusief vrije matchmaking. Elke 3e en volgende deelnemer betaalt € 125.
Voor georganiseerde matchmaking op maat betaalt uw organisatie € 250 extra per land.

Deelname

Meld u aan voor deelname. Inschrijven is mogelijk tot het einde van de virtuele missie. Let op: elke deelnemer moet zich apart inschrijven.

Wilt u meedoen aan de georganiseerde matchmaking op maat? Meld u dan aan voor 11 januari 2021. Na deze datum is het alleen nog mogelijk om afspraken in te plannen voor de vrije matchmaking. Dit doet u zelf via het b2match-platform.

Deelnemende bedrijven moeten binnen de genoemde structuur en thema’s van het programma vallen. Registratie betekent dus niet automatisch deelname aan deze missie.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie. Om te beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u bij aanmelding om een MVO-zelfscan in te vullen.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over deze virtuele missie? Neem dan contact op met:

Margriet Veenstra, projectleider missies
E: margriet.veenstra@rvo.nl

of:

Bregje Korteweg, projectleider missies
E: bregje.korteweg@rvo.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Nederlandse postennetwerk in de Golfregio.