Wederom een leuk en interessant bedrijfsbezoek

Gepubliceerd op: 18-05-2022 om 21:59 uur

Op 18 mei hebben we weer een leuk bedrijfsbezoek kunnen aanbieden aan onze leden. We waren te gast bij Koos Hoving van Makorian B.V., the Chesterfield Brands. De tassen van dit merk zijn een ieder wel bekend.

Koos vertelde zeer levendig en geanimeerd over zijn werkzame carrière. Hoe hij op het punt stond om een eigen fietsenzaak te beginnen maar op het moment suprême werd hij overgehaald om de stap te wagen naar de handel in fietstassen en damestassen. Uiteindelijk heeft hij de fietstassen links laten liggen en is hij zich volledig gaan richten op de damestassen. Hij heeft hoge pieken en diepe dalen gekend maar hij deelde alle details in zijn verhaal. Zijn zoon is inmiddels ook al een paar jaar werkzaam in het bedrijf en vertelde over zijn bedrijfservaringen. Mooi om deze twee verhalen zo naast elkaar te horen. Na het horen van de enthousiaste verhalen van vader en zoon wilde iedereen natuurlijk het bedrijf zien.

Na de rondleiding was het tijd voor de uitreiking van de Exportparel 2022. De afgelopen twee jaar is de Exportparel niet uitgereikt vanwege de Covid-19 situatie. Onze nieuwe directeur, Jan Jacob, heeft dit initiatief omarmd en weer nieuw leven in geblazen. De Exportparel is uitgereikt aan NNZ B.V.

Het juryrapport zegt het volgende over NNZ:

NNZ – the packaging network onderscheidt zich door een gestage groei van de export te laten zien tot een huidige omzet van 155 miljoen euro. Sinds 1922 is het familiebedrijf uitgegroeid tot een organisatie met kantoren in 12 europese landen, maar ook in Canada, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika en zij heeft daarmee een wereldwijde dekking gerealiseerd.

De onderneming werkt voortdurend op zeer innovatieve wijze aan de ontwikkeling van duurzame(re) producten. Naast duurzaamheid en circulariteit stroomt ook de Corporate Social Responsibility (CSR) door de aderen van de organisatie door bij te dragen aan verbetering van onderwijs en arbeidsomstandigheden in de veelal Aziatische productielanden.

Ondanks de wereldwijde activiteiten probeert NNZ waar mogelijk te opereren met de focus op lokaal. Lokaal handelen, lokaal laten produceren en lokaal transporteren. Niet voor niets is het hoofdkantoor nog steeds gevestigd in de stad Groningen. Het familiebedrijf bestaat dit jaar 100 jaar en de vierde generatie heeft inmiddels zijn intrede gedaan.

De jury acht het een prestatie van formaat dat de onderneming al 100 jaar de veerkracht bezit om te groeien en dit met oog voor de wereld en met een duurzame blik op de toekomst.

Anastasiya Burakova mocht de Exportparel ontvangen uit handen van onze voorzitter.

Tot slot stond nog de Algemene Ledenvergadering op het programma. Mercedes begon met een moment van stilte ter nagedachtenis aan Rikus Stuut die vorige maand zo plots is overleden.
We gaan hem gigantisch missen.

Onze penningmeester, Ru Cleveringa, is afgetreden. Hij wordt bedankt voor zijn tomeloze inzet al die jaren en ontvangt een cadeau pakket.

Jan Jacob spuide een aantal ideeën die met instemming van de leden verder uitgewerkt kunnen worden. Het betreft de onderwerpen Gold Member, WhatsApp Export Q&A tool en Leden werven leden. Voor meer informatie zie de PowerPoint presentatie onderaan deze pagina.

Deze vergadering toonde aan dat de aanwezige leden zich erg betrokken voelen bij de club en daar doen we het toch allemaal voor. We kijken terug op een geweldig leuke middag/avond en willen Koos Hoving bedanken voor de gastvrijheid.

Lijkt het u leuk om ook eens gastheer te zijn voor een bijeenkomst? Neem gerust contact op met Jan Jacob of Ingrid om de mogelijkheden te bespreken.

PP ALV ECN 18052022

De foto’s van deze bijeenkomst zijn toegevoegd aan het fotoalbum.