WTC gaat ook samenwerking aan met de Friese Exportclub

Gepubliceerd op: 16-12-2020 om 15:23 uur

Op vrijdag 11 december 2020 heeft het WTC Leeuwarden haar samenwerking met de Friese Exportclub ondertekend, een soortgelijke overeenkomst als begin dit jaar is aangegaan met onze club.  Dit gebeurde onder toeziend oog van Gedeputeerde Sander de Rouwe.

In een ruime opstelling waren aanwezig de directeur van het WTC, de bestuursleden van de Friese Exportclub, Gedeputeerde Sander de Rouwe van de Provincie Friesland en Friso Douwstra, wethouder bij de gemeente Leeuwarden. Via een livestream konden de leden van beide organisaties de bijeenkomst volgen.

Gedeputeerde Sander de Rouwe verwees naar oude zeekaarten, die in de rand voorzien waren van exotische vissen en zeeduivels. Was dit om je af te schrikken of om je goed te laten voor te bereiden op het onbekende? Deze zeereizen maakte je nooit alleen, de gehele bemanning was verantwoordelijk voor het goed aan komen bij de eindbestemming. Ook in deze huidige tijd doe je internationaal zakendoen nooit alleen. Het samen optuigen van het “exportschip” met de juiste bemanning biedt het bedrijfsleven en de ondernemers veel goede ondersteuning, inspiratie en een groot netwerk.

De samenwerking tussen het WTC en de Friese Exportclub start door het netwerk te versterken en te vergroten met nog meer leden. De programmering wordt op elkaar afgestemd en een paar keer per jaar worden er gezamenlijk bijeenkomsten georganiseerd.